elrow: Un temple de l'hedonisme

Diari d'Andorra

Cada festa d’Elrow és una ciutat efímera. Un temple ambulant consagrat a la música electrònica, el culte al plaer i l’extravagància més desenfrenada. Però darrere del caos aparent hi ha un ordre calculat al mil·límetre, una màquina de l’espectacle molt ben greixada. Centenars de professionals –incloent-hi DJs, tècnics de so i llums, actors de circ, fotògrafs i videògrafs, entre d’altres– treballen, coordinats com un exèrcit de l’hedonisme, per fer dels esdeveniments una experiència inoblidable.

Una de les obsessions d’Elrow és la teatralitat. No es tracta només d’anar a ballar al ritme de la música del moment. Tot i que les sessions dels DJs en són una part molt important, l’espectacle integra altres disciplines artístiques, com ara les arts escèniques, el muralisme i l’escultura. Elow té el mèrit d’haver aplicat el concepte wagnerià de l’obra d’art total al món de la nit.

L’Snowrow no és una excepció a aquest estil marca de la casa. El xou que Elow ha muntat durant quatre dies –va començar dijous i acaba avui– als sectors de Grau Roig i Pas de la Casa de Grandvalira– ha omplert de colors vius i llampants un paisatge encara dominat pel blanc de la neu. A la carpa principal, anomenada Delusionville ––expressió en anglès que podria traduir-se com ‘la ciutat del deliri’–, un abarrotament de murals i escultures dissenyades per l’artista nord-americà Ron English convida a entrar en un món de psicodèlia. English (1959) pren personatges de la cultura pop, l’street art i la publicitat i els deforma per revelar-ne la cara més onírica, insospitada i fins i tot inquietant. Si hi afegim els espectacles circenses –una troupe de pallassos, acròbates, malabaristes i xanquers reforçada amb pluges de confeti i altres elements d’attrezzo animen el públic cada hora en punt–, els efectes són gairebé al·lucinògens.

Si al Delusionville predominen els sons house, techno i disco, a la Pink Cathedral –una carpa més petita situada just al costat i liderada pel un grup de DJs LGTBI– tenen cabuda altres estils més urbans, com ara el trap. La qüestió de la diversitat sexual i de gènere no només és present en aquest espai. A l’entrada de la carpa principal, hi ha un punt d’informació de DiverAnd, l’associació de referència per al col·lectiu al Principat.

A part de sessions de música electrònica –en total hi ha vuit escenaris i una trentena de DJs–, el festival ha ofert els últims tres dies activitats de neu per a totes les edats gràcies a la col·laboració amb Grandvalira. Una de les activitats més destacades d’avui serà la poolparty. A les 12 a la plaça principal.